نکات ساده برای بیدار ماندن در هنگام رانندگی
نکات ساده برای بیدار ماندن در هنگام رانندگی
خواب آلودگی عامل 40 درصد از تصادفات جاده ای است!!! راننده خواب آلود به فردی گفته می شود که در حالت خستگی یا خواب آلود به رانندگی خود ادامه دهد…حتی اگر راننده مشروبات الکلی مصرف نکرده باشد، مطالعات نشان داده است که اثرات رانندگی در حالت کم خوابی مشابه با رانندگی در حالت مستی است. این اثرات شامل اختلال در توجه و هماهنگی، زمان واکنش کندتر و عکس العمل ضعیف است. در این مطلب”نکات ساده برای بیدار ماندن در هنگام رانندگی” قصد داریم به موارد قابل توجه اشاره کنیم…در ادامه همراه ما باشید…(گیربکس کار ایرانیان)
علائم هشدار دهنده خواب آلودگی
شما باید به موارد زیر توجه کنید اگر علائم زیر را داشته باشید به احتمال قوی خسته و نیاز به خواب دارید.
- خمیازه یا پلک زدن مکرر
- احساس “تکان دادن سر”
- مشکل در ایستادن سر
- در یادآوری چند کیلومتر گذشته که رانندگی کرده اید مشکل دارید
- از دست دادن علامت خروجی یا جاده
- دنبال کردن ماشین های دیگر
- رانده شدن به لاین دیگر یا ضربه زدن به نوارهای رومبل
اگر هنگام رانندگی چرت بزنید چه باید کرد
اگر در حین رانندگی دچار خواب آلودگی شدید یا متوجه یکی از علائم هشدار دهنده ذکر شده در بالا شدید، باید در اسرع وقت رانندگی را متوقف کنید. به ایستگاه استراحت بعدی یا هر فضای امن و روشن دیگری بروید که به شما امکان می دهد با خیال راحت پارک کنید و جاده را مسدود نکنید. یک چرت 20 دقیقه ای باید شما را به اندازه کافی سرحال و هوشیار کند، اما در صورت نیاز زمان بیشتری را صرف کنید.
نکته ای که باید به خاطر داشته باشید این است که قهوه و سایر نوشیدنی های کافئین دار باعث افزایش موقت انرژی می شوند. پس از از بین رفتن اثرات کافئین، احساس خواب آلودگی ممکن است بازگردد. یک یا دو فنجان قهوه همراه با یک چرت کوتاه در کنار جاده توصیه میشود، اما نوشیدنیهایی که هنگام رانندگی شما را بیدار نگه میدارند، ممکن است به تنهایی هوشیاری کافی را ایجاد نکنند.
اقدامات مهم قبل از رانندگی
این اقدامات باید به عنوان مداخلات کوتاه مدت در نظر گرفته شوند، اگر در موقعیت بالقوه خطرناکی قرار گرفتید. همچنین می توانید با انجام برخی اقدامات قبل از اینکه پشت فرمان بنشینید، خطر رانندگی در هنگام خواب آلودگی را کاهش دهید.
1-خواب کافی
بیشتر بزرگسالان بین 18 تا 64 سال باید هفت تا نه ساعت در روز بخوابند . افراد بالای 65 سال ممکن است به خواب زیادی نیاز نداشته باشند، اما میزان توصیه شده روزانه هنوز هفت تا هشت ساعت است. افرادی که هفت ساعت در روز نمی خوابند بیشتر در معرض خطر تصادف رانندگی با خواب آلودگی هستند.
نوجوانان در سنین رانندگی به حدود هشت تا 10 ساعت خواب روزانه نیاز دارند. بسیاری از نوجوانان این معیار را رعایت نمی کنند و در نتیجه پشت فرمان احساس خستگی بیشتری می کنند. اگر جوانی دارید که رانندگی می کند، بر اهمیت خواب کافی و خطرات پشت فرمان در هنگام خستگی یا خواب آلودگی تاکید کنید.